IT Black White 2 - шаблон joomla Авто

Veran Matić (rođen 1962. godine u Šapcu), glavni i odgovorni urednik informativnog programa & predsjednik Upravnog odbora B92.

Predsjednik Upravnog odbora B92, glavni i odgovorni urednik informativnog programa i predsjednik Fonda B92. Od 1984. angažovan u oblasti alternativnih i omladinskih medija u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Karijeru je započeo u NTV Studio B, da bi u maju 1989. osnovao Radio B92, prvu nezavisnu radio stanicu u Srbiji. Pod njegovim vođstvom ova stanica je u proteklih 25 godina razvila svoje brojne aktivnosti od kojih su najznačajnija tri medija – radio, televizija i web stranica.

Opširnije...

Mladen Milutinović (1964)

Milutinović je glavni i odgovorni urednik dnevnih novina ,,Dan”, sa sjedištem u Podgorici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici i time stekao zvanje diplomirani pravnik.
Izvršni je direktor firme ,,Jumedia Mont”, koja se bavi novinskom djelatnošću, a koja u svom sastavu ima tri veoma poznata i rasprostranjena medija – ,,Dan”, ,,Radio D”, ,,TV Revija D”, kao i ,,Radio D plus”.
Prije nego što se počeo baviti ovim poslom, Milutinović je radio kao rukovodilac u Direkciji javnih prihoda, u svojstvu sekretara. Govori engleski jezik.
Predstavnik je Fondacije „Duško Jovanović”.

Rođen 10.1.1972. u Nikšiću. Novinarstvom se bavi preko dvije decenije. Bio je urednik Omladinskog programa na RTV Nikšić, urednik emisije na RTCG, gl. i odg. urednik nedeljnika Indeks, dopisnik Svedoka, Telegrafa, urednik Revije D, od aprila 2004. zamjenik glavnog i odgovornog urednika „Dana”. U decembru 2012. izabran je za predsjednika Komisije za istragu napada na novinare i imovinu medija.

Željko Kopanja rođen je 1954. u Kotor Varoši. Završio je Ekonomski fakultet a novinarsku karijeru započeo je u Glasu Srpske. Za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini radio je i kao novinar beogradskog nedjeljnika „Telegraf”, gdje je objavljivao tekstove o kriminalnim radnjama tadašnje vlasti RS. Nakon rata u Banjoj Luci osniva dnevni list „Nezavisne novine” koji kritički piše o vladavini Srpske demokratske stranke (SDS) u Republici Srpskoj ali i o režimu bivšeg jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Opširnije...

Berislav Jelinić je istraživački novinar sa dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim štampanim i elektronskim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u nedjeljnicima „Globus", „Studio", „Arena", „Nacional", „Aktual", dnevnim novinama „Jutarnji list", na OTV-u. Autorski je sarađivao na projektima emitovanim na HTV-u i TV Mreži. Bio je direktor i jedan od glavnih pokretača nedjeljnika „Aktual", jedinog medijskog projekta koji se na novinskom tržištu pojavio i do 2014. opstao u vrijeme recesije.

Opširnije...