IT Black White 2 - шаблон joomla Авто

"DAN" 3. NOVEMBAR 2000.

U znak protesta zbog odnosa crnogorskog ministra policije prema napadu na poslanika Jovanovića, Klub SNP tražio da Skupština RCG juče ne radi. Parlament nastavlja rad u utorak, 7. novembra

Opširnije...

Piše: Duško JOVANOVIĆ ("DAN" 30. i 31. decembar 2000, 1. i 2. januar 2001.)

DPS-eksperti u svojim "naručenim" elaboratima žele osnažiti tezu da će Crna Gora i Srbija, kada se odvoje, biti još u bratskijem i srećnijem ekonomskom i svakom drugom zagrljaju. 
"Zeleni kartoni" i "realne školarine" na Beogradskom univerzitetu, a koji će biti izvjesni, ukoliko se Crna Gora odvoji, za njih su čisti politički marketing i "pritisak" na Crnu Goru. 
Veoma nevješto i providno se plasira teza kako će, i u slučaju otcjepljenja Crne Gore biti sačuvane ili čak unaprijeđene ekonomske i svake druge veze sa Srbijom. 

Opširnije...

Piše: Duško JOVANOVIĆ ("DAN", 24. decembar 2000.)

Sredinom juna ove godine, u jeku najžešće režimske crnogorske antimilošvićevske kampanje, crnogorskoj javnosti je od strane vlasti serviran pravi "gebelsovski" specijalitet. 
Naime, u Budvi, metropoli elitnog crnogorskog turizma, neko je "pokušao da oduzme život" Vuku Draškoviću, velikom prijatelju crnogorskog "predsjednika", jednom od "vođa" opozicije u Srbiji. 
Šefovi organa crnogorskog reda i mira su se oglasili rekordno brzo, rekordno precizno i rekordno jasno. 

Opširnije...

Piše: Duško JOVANOVIĆ ("DAN"17. decembar 2000.)

Nakon što je "uspješnom" ekonomskom politikom lidvidirana i pogašena kompletna cetinjska privreda, na red je došao i sportsko-rekreativni centar "Lovćen". 
Cetinjski opštinski moćnici su očigledno procijenili da im SRC "Lovćen" nije neophodan, jer bi u suprotnom insistirali da se, ovo bivše društveno preduzeće, od opšteg značaja, transformiše u javno preduzeće opštine. Umjesto toga pada odluka, svi radnici kući, preduzeće na doboš. 

Opširnije...

Piše: Duško JOVANOVIĆ, poslanik u Skupštini RCG (10. decembar novembar 2000. "DAN")

Generalni direktor Kombinata aluminijuma, preko sredstava informisanja obećava sve same poslovne uspjehe. 
Vjerovatno iz tog razloga, privatizaciju Kombinata "vidi" za otprilike dvije do tri godine, a možda i kasnije. 
Onog trenutka, kada dugovanja KAP-a dostignu nešto više od 50 odsto njegove vrijednosti, tada će vjerovatno biti i privatizovan, odnosno predat povjeriocima. 

Opširnije...