IT Black White 2 - шаблон joomla Авто

Ovdje možete skinuti konkurs u PDF formatu

Nevladina organizacija Fondacija „Duško Jovanović" raspisuje

KONKURS

za dodjelu novinarske nagrade „Duško Jovanović" iz oblasti istraživačkog novinarstva

 

 • Nagrada je ustanovljena u znak sjećanja na Duška Jovanovića, hrabrog novinara i istrajnog pregaoca istraživačkog novinarstva na prostoru Crne Gore.

 • Nagrada je međunarodna i dodjeljuje se svake četvrte godine, a 27. maja 2015. godine biće dodijeljena drugi put.

 • Nagradu čine Povelja Fondacije i novčani fond od 20.000 eura.
  Prvu nagradu čini novčani iznos od 10.000 eura, drugu novčani iznos od 6.000 eura, a treću nagradu novčani iznos od 4.000 eura.

 • Pravo predlaganja kandidata za nagradu „Duško Jovanović" imaju medijske kuće, naučne ustanove, novinarske organizacije, nevladine organizacije, profesionalni novinari i studenti istraživačkog novinarstva iz cijelog svijeta.

 • Konkurs je otvoren od 1.3. do 30. 4. 2015. godine. Prijavljeni rad mora biti objavljen u medijima najkasnije do tog datuma.

 • Uz prijavni formular, koji se može preuzeti na www.fondacija-duskojovanovic.com, potrebno je priložiti 2 (dva) primjerka rada - jedan na svom jeziku i jedan na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (crnogorski, srpski, hrvatski ili bošnjački).
  Ukoliko kandidat prilaže tekst iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.
  Forma prijave za TV je DVD ili VHS snimak, za radio MP3 ili audio-kaseta. Uz prijavu za TV i radio prilog potrebno je poslati i potvrdu koju je potpisao urednik ili direktor. Uz prijavni formular i primjerke rada, potrebno je priložiti i prijavno pismo sa sledećim elementima: naziv članka ili serije članaka, kao i ime(na) novinara koji su radili na njima; sažetak istraživačkog novinarskog rada; temu i sinopsis priče, uključujući najvažnije podatke; ocjenu doprinosa saznanju istine o određenoj oblasti društvenog života; kako je priča počela (dojava, zadatak, lična inicijativa i slično); najbitnije izvode i primjere iz predloženog istraživačkog rada, podatak da li je neko doveo u pitanje istinitost priče - ako jeste objasnite; savjet drugim novinarima koji planiraju slične projekte; detaljan opis korišćene naučne metodologije - kako ste potvrdili rezultate metoda koje ste koristili, na koji način su te metode dovele do informacija, da li ste tražili pomoć naučnika - opišite njegov angažman; kratku biografiju kandidata sa fotografijom i obrazloženje kandidature.

 •  Ocjenjivanje kandidata vršiće žiri u čijem će sastavu biti jedan član - predstavnik Fondacije, a ostali članovi biće renomirani poznavaoci oblasti novinarstva. Žiri će donijeti odluku o nagradi do 15. maja, a svečano uručenje nagrade biće 27.5.2015. godine, na dan ubistva Duška Jovanovića.

 • Ispunjeni prijavni obrazac sa materijalom slati u elektronskoj formi na i-mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adresu Fondacije, Ul. 13. jul b.b., 81000 Podgorica, Crna Gora.

 • Više podataka o Fondaciji naći ćete na sajtu www.fondacija-duskojovanovic.com

Upravni odbor Fondacije